Segíts létrehozni a The Goingman Camera Múzeumot

Mi az a „The Goingman Camera Collection Kulturális Egyesület”?

Az egyesület hivatalos bejegyzése 2022 április 8-án történt Villafranca del Bierzóban (Spanyolország), a tagságára és tevékenységeire vonatkozó hatályos spanyol jogszabályoknak megfelelően.

Az Egyesület céljai az alapító okirat szerint:

  • „A The Goingman Camera Collection régi fényképezőgépeinek és fényképészeti felszereléseinek gyűjteményén alapuló elemek kiállítására szolgáló nyilvános múzeum (The Goingman Camera Museum) létrehozása, illetve a megnyitásához szükséges és kapcsolódó infrastruktúrák megvalósítása.
    Az Egyesület a múzeumhoz szorosan kapcsolódva beszélgetéseket, időszaki kiállításokat tervez, további PR bővítési és fejlesztési lehetőségeket tűz ki.
  • A fenti célok megvalósítása érdekében különféle szabadidős, kulturális tevékenységet folytat és rendezvényeket szervez. Kihasználja a PR minden elérhető formáját (szóbeli, írásbeli, média) népszerűségének növelése és céljainak elérése érdekében. Jelenlétet és elérhetőséget biztosít a közösségi hálózatokon keresztül.
  • Az egyesület által megszerzett, gazdasági tevékenység gyakorlásából – ideértve a szolgáltatásnyújtást is – származó nyereségét kizárólag az egyesület céljainak megvalósítására fordítja. Teszi ezt anélkül, hogy abból bármely esetben szétosztana munkatársak, házastársuk, vagy azokkal együtt élő személyek között. Ugyanez vonatkozik a hasonló, személyes érzelmi kapcsolatban élőkre és hozzátartozóikra is. A tagok egyike sem egyezhet bele  jövedelmező érdekű ingyenes átruházásokba magánszemélyeknek vagy jogi személyeknek (LO1/2002. cikk 13.2. pont).”
További információ:
Az alapítók:

Tichy-Rács Gergely

Az Egyesület elnöke és a gyűjtemény alapítója. 2005-től kezdett fényképezőgépeket gyűjteni és rajongója a régi kameráknak.

Benedek Rózsa

Az egyesület alelnöke. Ismert zarándok és hospitalera, aki rengeteget tud a Camino de Santiago-ról. Szenvedélyes fotós.

Járvás Brigitta

Az egyesület titkára és ő vezeti az adminisztrációt. Felelős a kreatív tervezésért és szervezésért. 1994 óta zarándok.

Segíts létrehozni a The Goingman Camera Múzeumot

Mindazok, akik több mint 100 eurót adományoznak, felkerülhetnek a The Goingman Camera Múzeum „Legjobb adományozók listájára„. A lista megjelenik a Múzeum online honlapján, valamint a Goingman Camera Múzeum épületében, Villafranca del Bierzóban.